Denne side er møntet på de af vores klienter, der ønsker at dele deres oplevelser af deres behandlinger/behandlingsforløb hos behandlerne i Bevarditsyn. Det kan som øjenpatient med en uhelbredelig øjensygdom, være svært at finde oplysninger omkring mulige behandlingsformer. Når man bliver diagnosticeret med en uhelbredelig øjensygdom, kan det naturligt slå en ud, og man kan miste modet. Nogle får endda en depression, hvilket er helt forståeligt ovenpå en sådan diagnose, da synet er vores vigtigste sans. Mange tænker, er der overhovedet noget at gøre, mister jeg helt mit syn og mange andre tanker.

Øjenakupunktur er ikke så kendt blandt øjenpatienter, så for at oplyse og udbrede dette kendskab, kan vores øjenklienter på denne side dele deres erfaringer med øjenakupunktur behandlingen.

Har du været i et øjenakupunktur forløb hos en af behandlerne, og ønsker du at dele din oplevelse, til glæde for andre øjenpatienter, så har du mulighed for det her. Tag blot kontakt til din behandler, så kan din oplevelse blive postet her.

Siden er under opbygning. Der bliver løbende lagt klient beretninger op her.

 

 Skriv tekst

Klient beretninger fra Allergiklinikken Sorø:

2022

Øjenpatient med AMD.

"AMD tør som våd er en rigtig dårlig meddelse at få hos øjenlægen,som samtidig fortæller en, at der ikke er noget at gøre ved sygdommen. Man klamrer sig til det mindste halmstrå, kan alterne metoder mon ikke hjælpe. Min datter kom og fortalte mig, at en kollegas mor gik hos en i Sorø, som lavede akupunktur.Jeg fik hendes mobil.nr. bestilte en tid uden egentlig at forventenoget. Jeg havde været hos en optiker, som havde fortalt mig, at jeg kun havde 20 procent på mit ene øje og 70 på det andet.Efter at have fået behandling i en uge hver dag, kunne jeg allerede mærke en mærkbar forbedring, og da jeg er fortsat med behandlingen , nu 1 gang om mdr. har jeg 40 procent  og 90. det er konstateret hos optikeren.Så fortvivl ikke alternative  metoder virker. Jeg går hos Allergiklinikken Sorø"

Connie Munk Sørensen.

 

Juni 2015:

Behandling af Epiretinal Fibrose hos 57-årig kvinde.

I løbet af 2011 konstaterer jeg tiltagende synsproblemer især relateret til uklart og let forvrænget syn på højre øje.Egen øjenlæge konstaterer i foråret 2012, at der er en skade på højre nethinde og anbefaler, at det udredes på hospital. Via privat sygeforsikring konstateres, at sammenfald af glaslegemet i højre øje har revet delvist hul på nethinden. Der er ikke tegn på grå stær. Jeg henvises til Glostrup Øjenklinik, hvor man på scannebilledet kan se arvævsdannelse på nethinden, Epiretinal Fibrose, som har forsaget den nedsatte synsstyrke. Jeg kan med briller læse 3. linje på synstavlen. Jeg bliver frarådet operation pga. af forøget risiko for komplikationer og fordi mit venstre øje er fint. Jeg skal til gengæld følges af egen øjenlæge hver 3. måned for at holde øje med pludselig forværring.Efter diagnosen surfer jeg på nettet og finder frem til John Boel Junior og hans Acunova-teknik. Jeg er til forundersøgelse i september 2012, hvor John fortæller, at han ikke har prøvet at behandle Epiretinal Fibrose, men at han mener, det er et forsøg værd. Vi aftaler derefter en uges intensiv behandling i Aulum i oktober. I løbet af ugen oplever jeg en lille forbedring af synet og vælger derefter vedligeholdelsesbehandlinger hos en lokal akupunktør, Connie Lundsberg en gang om måneden. I en periode dog suppleret med intensiv behandlinger hver anden dag i 2 uger.

I november 2012 konstateres skade på venstre øjes nethinde grundes kollaps af glaslegeme med let synsnedsættelse til følge. Jeg kan stadig køre bil, men kører kun i dagslys.

I oktober starter jeg på uddannelse og må konstatere, at jeg har store samsynsproblemer og at jeg ikke kan følge med i, hvad der foregår på tavlen.

Februar 2014: Mit syn er blevet markant forværret. Egen øjenlæge konstaterer grå stær på højre øje. Jeg bruger nu ”indendørs solbriller” med enten gule eller auberginefarvede glas, da jeg er blevet ekstremt følsom over for al slags lys.

April 2014: Egen øjenlæge henviser mig til operation for grå stær op Glostrup Øjenklinik. Der er 7 måneders ventetid. 

Juni 2014: Jeg kan ikke køre bil længere.

November 2014: På Glostrup Øjenklinik konstaterer man, at jeg nu har en synsstyrke på højre øje svarende til minus 15 og så store samsynsproblemer, at man vurderer, at jeg har alt at vinde og intet at tabe ved operation. Man vil operere for grå stær og afvente udfaldet af denne, inden man opererer for arvævsdannelsen. Jeg får at vide, at på baggrund af tidligere undersøgelse kan jeg i bedste fald håbe på at få 40% syn tilbage efter begge operationer.

Jeg opereres d. 26.november 2014 for grå stær og er til kontrol d. 27. november 2014. Ved kontrollen konstaterer øjenlægen med stor forbavselse, at jeg nu har fået 80% syn på det opererede øje. Da jeg er til kontrol d. 9/12 2014 ser det fortsat godt ud. Scanning af nethinden viser, at det ikke er nødvendigt med operation. Besøg hos optiker i slutningen af januar 2015 viser, at jeg med nye briller igen har 100% syn på højre øje. Venstre øje viser 80%.

2. juni 2015: Første kontrol hos egen øjenlæge. Han konstaterer forbavset, at mit syn er supergodt. Han scanner begge nethinder og sammenligner med de tidligere scannebilleder fra 2013. Arvævet i højre øje er forsvundet i synsområdet. Man kan stadig se det i periferien, men han forklarer, at det ikke betyder noget

for mit syn. Overfladen på nethinden er ikke længere hakket, men pænt jævn, ligesom de små cyster på nær en er forsvundet. 

I hele perioden har jeg taget særlige vitamin- og kosttilskud. Connies støtte og behandlinger har været med til at holde modet oppe – også da det helt bogstaveligt så sort udJ

Jeg har tænkt mig at fortsætte med behandlinger en gang om måneden for at styrke mine øjne og forhåbentlig have et godt syn resten af mit liv.

Stresscoach Susanne Hovmand-Lyster

 

Maj 2014

Jeg har behandlet Ottar, en frisk herre på 68 år, som stadig er aktiv med egen virksomhed, hvor han er afhængig af sit syn. Han har våd AMD og går jævnligt på sygehuset, hvor han får indsprøjtninger i øjnene for dette. Hans syn var inden behandling, så han ikke rigtig kunne læse, hvilket gjorde, at han ikke kunne betjene sine kunder. Han går nu til vedligeholdende behandling en gang om måneden, og synet er nu så godt, at han kan arbejde igen. 

April 2014:

Øjenpatient Harry 89 år: Jeg har behandlet Harry, en frisk rar ældre herre på 89 år, men som desværre kun har 4 procent syn tilbage på grund af våd og tør AMD. Det er ikke meget syn, og bare en lille forbedring betyder meget. Lægerne kan ikke gøre mere for ham, og før behandling kunne han ikke se synstavlen med højre øje, selvom han stod lige foran den. Efter 12 behandlinger kan Harry nu ned højre øje se 7. Linie og er forbedret 2 linier med sit venstre øje. Det han får ud af det er, at han nu kan se bedre i dagligdagen, blandt andet kan han se, hvad klokken er på sit armbåndsur, hvilket han ikke kunne før. Min fornemmeste opgave er nu at forbedre synet så meget som muligt, og derefter at bibeholde forbedringen.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk